174251860_de71fc2459.jpg

Roolipelaja-lehdessä kehuttu Panty Explosion on japanilaistyttöjen maailman sijoittuva pienimuotoinen roolipeli. Japanilaistytöillä on aina prässätynnäköisten vekkihameiden lisäksi muitakin yliluonnollisia kykyjä, joilla he taistelevat demoneita ja muita lonkero-otuksia vastaan päivittäin.

Pelissä juonta kuoljetetaan tieteokonepelien tyyliin kohti lopullista välienselvittelyä erilaisia välietappeja saavuttamalla. Lopussa taistellaan joko japanilaista demonia tai muunlaista end of level monsteria vastaan. Lonkeroita vilahtelee kuvioissa pelinjohtajasta riippuen - ultimaalinen paha voi maallisemmin olla vaikka häiriintynyt koulun talkkari.

Pelisysteemissä on lähdetty kokeilemaan genreen sopivia uudenlaisia ratkaisuja. Konfliktitilanteen jälkeen juuri tapahtuneen tilanteen kuvailee hahmon parhaan ystävän pelaaja ja epäonnistuneen selkkauksen hahmon pahimman vihamiehen pelaaja. Tytön suosio luokkakavereiden parissa ratkaisee kuinka suurella nopalla tilannetta aletaan ratkoa.

Japanilaista maustetta pelisysteemiin tulee horoskooppien ja veriryhmien ottamisesta hahmonluonnin osiksi. Pelin maailma puolestaan on Japani koulutytön ja demonejen vinkkelistä katsottuna. Hahmolomake on todistuspohja ja koulujärjestelmää käydään läpi taustamateriaaleissa. Demonologian alkeiden sisäistämiseksi tulee tuntea pinnallisesti shintolaisuuden ja buddhalaisuuden perusteet. Kansantarujen pedoista ölöytyy myös kuvauksia aavesaduista kiinnostuneille, mutta tämän materiaalin pohjalta ei kannata kirjoittaa folkloristiikan tenttivastausta. Oletan, että materiaalissa on vedetty viivoja suoriksi sen verran, että kummitukset ja ja hirmut sopivat  paremmin roolipelaajien leikkikaluiksi.

Pelin viralliset sivut

RPGnet:ssä arvostelu