181035116_34f61ea20c_m.jpg 
a kanji wall
Originally uploaded by colodio.


JapanesePod101 on ehdolla 2006 Podcast Award -äänestyksessä opetuspodcastien sarjassa. Sivulta voi kuunnella ilmaisia alkeis- ja noviisitason luentoja. Harjoitukset voi siirtää myös mp3-soittimeensa ja kuunnella työmatkalla tai vaikka Japanissa matkatessa.

Yksi podcastin kategorioista on omistettu kulttuurin, tapojen ja historian esittelyyn. Kaikenlaista löytyy, Harajukusta Golden Weekiin ja vesimelonien murskaamisesta kansanuskomuksiin.

Erikoisimmalta aiheelta kuulostaa luento Japanissa yleisistä uskomuksista eri veri- ja persoonallisuustyyppien välillä. Tästä verivillityksestä olin kuullut joskus, että se perustuisi johonkin tutkimukseen jossa analysoitiin eri maailman kolkissa olevan eri verityypit vallalla. Japanilaisille iski tarve todistella loistaviksi ihmisiksi tyypillisimpien verityyppiensä edustajat. Verkkoluennosta varmaan selviää onko tuossa jutussa perää. Harmi, etten nähnyt tällaista veriryhmän mukaista kännykkäkorua reissullani. Verityyppini mukaisia räikeitä nilkkasukkia en kyllä halua.


181627634_b8c994149c_m.jpg
is it blood?
Originally uploaded by NihaoGirl.