people in line for PLAYSTATION3 @ Yurakucho by x9x2x.

Jopa Hesari noteerasi odotetuimman uuden sukupolven konsolin, Playstation 3:n, Japanin julkaisun aiheuttaman kuohunnan ja fanaattisten nörttien jonot Akihabarassa. Konsolimarkkinoita aiemmin hallineen Sonyn Playstation 2:n ja Playstation Portablen eli tuttavaliisesti PSP:ksi kutsutun käsikonsolin jälkeen sekä kuluttajien että sijoittajien odotukset ovat korkealla.

PS3 maksaa yli 300 euroa eli huomattavati kilpailijoitaan enemmän ja hinnalle odotetaan katetta. Wikipedia kertoo konsolin vahvuuksia olevan "mm. Cell-prosessori ja HDTV-tuki sekä taaksepäin yhteensopivuus kaikkien PlayStation- ja PlayStation 2 -pelien kanssa. PlayStation 3 -pelit tulevat käyttämään tallennusmedianaan osaksi Sonyn kehittämää Blu-ray-levyä ja ne ovat aluekoodittomia." Artikkelissa mainitaan myös konsolialustalle julkaistu Linux-distro Yellow Dog, joka  tuli aiemmin kansalaisen saataville kuin ko. pelikone!

PS3 Grill by hsuyo.

Pahimman uhkan PS3:n menestykselle loi jo aiemmin tänä vuonna ulos tehtaista tupsahtanut Nintendon Wii. Halvempi ja Applen designia imitoiva taikalaatikko on myös pienempi ja söpömpi kuin PS3, jonka tylsähköä muotoilua on verkossa ehditty jo irvailla.

Muotoiluremontin koki myös Nintendon ohjain. Nunchukaksi ja käykösäätimeksi nimiteltyä Wiin kaksoisohjainta on varovaisissa arvioissa pidetty kiinnostavana ja innovatiivisena. Samalla pelikriitikot ovat ihmetelleet miksi pelaajat haluaisivat huitoa ohjaimella kuin onkivavalla sen sijaan että oikeasti menisivät onkimaan. Peruspelaajan epäillään olevan sen verran epäatleettinen, ettei fyysisesti rasittavaa käyttöliittymää kannata hittipeliin alkaa väsäämään. Tanssimattobuumi kuitenkin jo osoitti ettei pelaajia kannata aliarvioida ja että vanhat stereotypiat eivät ole paras muusa pelisuunnittelijoille.

Altavastaajana kisaan lähti Microsoftin XboX 360, jonka valttina tuntuu olevan lähinnä kuluttajaystävällisempi hinnoittelu. Koneiden lisäksi konsoleiden suosituimmuuteen vaikuttaa niillä julkaistavat pelit.

 
Mitä pelejä PS3:n ensimmäiset ostajat ryntäsivät konsolin käsivarsilleen saatuaan kotona tahkoamaan? Kotakun mukaan eivät mitään: blogin lukijaraporttina julkaistussa merkinnässä väitetään, että ensimmäiset ostajat eivät olleet hc-konsolipelaajia vaan jonottamaan palkattuja kiinalaisia. Nämä eivät ostaneet laitteen lisäksi yhtäkään peliä tai osanneet vastata japaniksi tv-ryhmän pelaamista koskeviin kysymyksiin.

Kotaku julkaisi myös kuvakavalkadin jonotushysteriasta.

Viereisessä kuvassa oikealla pelikonsoleiden koko- ja ulkonäkövertailua.