kurjenmiekka_322.jpgmarimekko_1907_31442678marimekko_1911_37341205

Kuvat: (yllä) Marimekon kankaita, tekstiilisuunnittelijoina Katsuji Wakisaka ja  Fujiwo Ishimoto, (oikealla) Maija Isolan Kioto

Muiden ensi viikonlopun rientojen jalkoihin on jäänyt Helsingin MuotiMessut. Sinne vois mennä pyörimään sunnuntaina, kun kaveri meni voittamaan Vuoden Nuoren Suunnittelijan tittelin

Messujen sivut ovat tylsemmät kuin harrastajatapahtumien. Näytteilleasettajaluettelosta ei löytynyt japanilaissuunnittelijoita tai firmoja pikavilkaisulla, mutta veikkaan orientalismin pilkistävän kevään ja kesän 2007 trendiennusteissa. Marimekko näkyy samaan aikaan Japanissa trendilehtien jutuissa ja vanavedessä maahan koittaa puksea myös Nanso.

Kupolin Enfat Terrible -keskustelualueen ketjussa pohditaan kauhulla mitä otaku-alakulttuurille tapahtuu, jos siitä tuleekin valtavirtaa. Vaihtoehtoidentiteetistä tippuu pohja, kun se ei olekaan enää vaikeasti kultivoitua makua vaan Prisman hyllystä löytyvää tyyliä. Sivuainesosiologia tämä keskustelu kiinnostaa valtavasti. Ylipäätään Kupolin sivut tarjoavat "etnografisen aarreaitan", erästä monikulttuurisuuden tutkijaa lainatakseni.

Veikkaanpa, ettei sweet roreja paljon MuotiMessuilla näy, että sikäli otakutytöt voivat nukkua yönsä levollisesti vaaleanpunaisissa lakanoissaan.

---

Päivän satunnaisen googlailun tuloksena löytynyt ylläri:

Vanhassa Cityssä on ollut juttua Helsingissä asuvista (puoli)japanilaisista.