jp04.jpg 
 Ostin kiinnostuksesta uuden lehden luettavaksi. Viime vuonna aloittanut suomalainen Japan Pop kertoo keskittyvänsä japanilaiseen populaarikulttuuriin eli pop- ja rock-musiikkiin, sarjakuvaan ja animaatioon, katumuotiin ja cosplayhin sekä peleihin. Muitakin otakuja potentiaalisesti kiinnostavia japanilaisia ilmiöitä, kuten ruokaa ja pachinkoa, käsitellään muutaman aukeaman verran per lehti.

En ole kokenut olevani varsinaisesti Anime-lehden kohderyhmään enkä siksi lehteä tilaa. Kirjastossa sen yleensä plärään. Mutta ei tämä Japan Pop ole kovinkaan kaukana Animesta ja samat nimet näkyy tekijäluettelossa, vaikka kustantaja onkin Mimiko Media eikä H-Town. Edelleen minua kiinnostaisi kulttuuri ja yhteiskunta laajemmin eikä tusina-anime ja mangakojen avioerouutiset.

Laadukasta animesarjaa olisi kyllä kiva vaihteeksi katsoa, mutta kun suurin osa tuntuu olevan himppasen tahvoa saippuasarjameininkiä, jossa samat stereotypiat toistuvat. Antisankarina ujo poika, joka yrittää näyttää itselleen/opettajalleen/tytöille, että hänestäkin on johonkin, on niin väsynyt asetelma, että esimerkiksi Naruton katsominen tökkii vahvasti.

Silloin kun minä olin nuori eli 80-luvulla Suomen televisiosta tuli joitakin todella loistavia animesarjoja. Mutta moniko tajusi, että tämäkin klassikko oli animea?