Helsinkiin pukkaa taas lisää japanilaista tarjoavia paikkoja. Kampin ostoskeskus laajenee Sähkötaloon ja avaa siellä ravintola-alueen. Luvassa on myös uusi sushibaari Daruma Sushi vielä kevään aikana.

Japanissa välillä asustellut Krause on jo ehtinyt tyypata Umeshun Etu-Töölössä. Ei vaikuta paikalle, jonne olisin menossa heti huomenna. Paikan nimi umeshu tarkoittaa persikan ja luumun sukuisesta umesta valmistettua viinaa.

Ja taas löytyi yksi Japaniin vaihtoon lähtevä. Johakia en tunne, mutta löysin hänen bloginsa seuraamalla omaani viittaavia linkkejä. Hän on saanut ennakkoon joitain tietoja isäntäperheestään Tottorossa: "Perheen kuvaus vaikutti ihan mukavalta. Kuvaavat itseään mm. sanoilla formal ja casual, jotka sinänsä tuntuvat olevan hieman ristiriidassa keskenään, mutta ruksimatta ainakin oli jätetty strict, quiet ja reserved with feelings joka sinänsä on ihan hyvä juttu. Toisaalta myöskään kohtia open with feelings, cheerful/noisy tai spontaneous ei myöskään oltu laitettu. Vaikea kuitenkaan sanoa sen perusteella vielä mitään. Ehkä kuukauden päästä olen jo hieman viisaampi asian suhteen."

Jännittää varmasti tuolta pohjalta arvailla millaiseen paikkaan on menossa. Toivotaan, että perhe on kiva.

112419168_378040cfed.jpg
Kuva: kasei.co.uk Flickrissä