Japanin maatalousministeri hirttäytyi viime kuun lopussa lahjuspäilyjen vuoksi. uutinen ei ole uusi, mutta kekkasinpa linkittää sen tänne silti, kuunneltuani sen YLEn tänään auenneesta Areena-palvelusta. Huomasin samalla, että tänään eli 16.6. tulee Teemalta Mangan maailma klo 19. Ohjelma uusitaan sunnuntaina 17.6. klo 15.10.

Matkakuumeileville kavereille pitää hehkuttaa vielä, että 29.6. klo 21 alkaa Maailmanmatkaajan 80 aarretta! Tänä kesänä matkailen itse kotimaassa ja tyydytän kaukokaipuuni muien kertomuksilla. Tallinnaa ei lasketa. Kirppikseltä löytyi kolme tuoretta Mondo-lehteä alle puoli euroa kappale. Niitä voi plärätä sadepäivinä. Aurinkoisemmalla kelillä voin rampata vihdoinkin kaikki pääkaupunkiseudun olennaisimmat puutarhakohteet. Aloitin läheltä: Kumpulan siirtolapuutarhoista. Rodopuisto Haagassa tuli katsastettua viime kesänä, mutta ensi maanantaina sattaisi olla aikaa käväistä siellä. Ja Linstilläkin voisi käydä monen vuoden jälkeen.

Juhannuksen kuvioista päätti puolisko, kun annoin hänen valita. Viimeksi minä halusin raahata Mikon omien kavereideni kanssa mökkeilemään. Näillä näkymin tiedossa on kolmen päivän purjehdus 10 henkisellä porukalla. Tupla tai kuitti - tunnen seurueesta kaksi ihmistä, molemmat mainioita seuramiehiä, mutta millaisiahan ne muut sitten on? Olen pienenä veneillyt perheeni kanssa Päijänteellä, mutten koskaan purjehtinut millään jollaa isommalla.