Kamogawa
Originally uploaded by MShades.

Vaihdoin aamulla hostellia. Gojon ulkopuolella brittipariskunta riiteli keskenaan ja mietin, etta on tavallaan kiva matkustaa yksin ja herata kun tekee mieli ja menna minne huvittaa.

Kavelin Kamo-joen rantapenkereen kavelykarua pitkin yhden suuren korttelin etelaan. Kahluusyvyisessa joessa koirat noutivat omistajiensa heittelemia palloja, valkoiset haikarat kalastivat lapikuultavia pikkukaloja ja sorsaemo ui pesueensa kanssa ohi rantakaislikkoon. Tuulenvire tuntui hyvalta, mutta vei mennessaan hentoja sudenkorentoja, jotka eivat jaksaneet rapikoida vastaan.

Jatin rinkkani hostellille. K^s House Kyoto on lansimainen ja lahes hotellitasoinen hostelli. Sijainti on hyva, mutta jotenkin tykastyin jo Gojon japanilaisiin tatamimattohuoneisiin ja futoneihin.

Palasin Kioton asemalle nostamaan rahaa ja ostamaan postimerkkeja. pankkiautomatteja on tosi vahan. En tieda miksi. Taskuvarkaitakin on onneksi vahan joten japanilaiset kanniskelevat suhteellisen suuria summia lompakoissaan. Myos roskiksia on yleiseen siisteyteen nahden todella harvassa. Kuulemma sariinikaasuiskujen jalkeen roskakorit karrattiin pois uusien iskujen pelossa. Junissa ja asemilla tulee vahav valia japaniksi ja englanniksi kuulutuksia, joissa kehotetaan ilmoittamaan henkilokunnalle epailyttavista vartoimattomista matkatavaroista.

Aseman alapuolella on Porta-ostoskeskus, josta loysin pienia matkamuistoja. Joo, taas. Ja veskan! Kimonosilkista kierrattamalla tehdyssa laukussa on metalliset sangat ja sen saa pohjan nepparin avaamalla painettua litteaksi. Katevaa. Yleensa ongelmani on se, etten jaksa koko paivaa kanniskella laukkua vaikka tarvitsisin sellaisen muutaman tunnin ajan juhlissa tai ravintolassa. Nerokas pikkulaukku pelastaa paiva. Hiphei!

Taallakin on alennusmyyntiaika. Mekkoputiikissa oli seitsemaankymmeneen euroon alennettu maailman ihkuin babydoll-kolttu ja mietin hetken sekalaisessa mielenhairiossa sen ostamista, koska olin varma etta joku kaveri haluaisi sen.

Nyt pitaa vihdoin muistaa laittaa kortteihin ne osoitteet etta saan tiputettua ne postilaatikkoon.