06-02-06 Yamada and Go sensei - Hard Gay! by Aphex Puddle.

Osakalainen Shuji on innostunut kommentoimaan kuviani Flickrissä ja selittämään mistä niissä on kyse. Tai ensin minä kommentoin kahden jyväskyläläispojan matkakuvia. Shuji oli pogoillut heidän kanssaan ainakin maidcafessa ja esitellyt heille japanilaista tv-viihdettä.

Osakalainen kysyi innoissaan olinko nähnyt Hard Gay -ohjelmaa ja tykkäsinkö siitä. Ropeconin pukukuvien kommentoimisen jälkeen hän kysyi oliko siellä yhtään Hard Gayksi pukeutuneita ihmisiä. No, olin kuullut hahmosta joskus, mutta en nähnyt yhtään episodia eli piti keskustelun vuoksi katsoa yksi jakso.

Koppalakkiin, aurinkolaseihin ja nahka/PVC-shortseihin ja -toppiin pukeutunut sankari, Razor Ramon HG, on koomikko Masaki Sumitanin alter ego. Virallisemman nimen sijaan yleensä puhutaan vain Hard Gaysta. Itseasiassa nimi Razor Ramon on Yhdysvaltalaisen vapaapainijan taiteilijanimi, joka on lainattu hahmolle pahemmin lisenssejä kyselemättä, mutta WWE:ltä ei ole tullut noottia aiheesta. Motiiveja tälle suvaitsevaiselle linjalle voi spekuloida, mutta tietoa ei ole tarjolla.

Hard Gay on hyvis - näkeehän sen jo päällepäin. Kukaan, joka huutaa "woooooooo!" joka toisen lauseen perään, ei voi olla täysin paha. HG useimmiten auttaa ihmisiä erilaisten toiveiden ja tehtävien kanssa. Omalla tavallaan. Hänellä tuntuu olevan vastustamaton tarve pumpata lantiollaan kävellessään tai jopa seistessään.

Kysyin Shujilta ihan piruuttani, että mitähän seksuaalivähemmistöt hahmosta meinaavat. Kerron Shujin tulkinnan tai reaktion, kun saan häneltä vastauksen, mutta Wikipedia kertoo ettei HG nauti kulttisuosiota homoskenen parissa. Stereotyyppinen homokuvaus kannustaa vähemmistön edustajien mukaan heille nauramista ja on ilmeisesti ongelmallista myös siksi, että koomikko itse meni hiljattain naimisiin naisen kanssa.

Tässä teillekin sama elämyspläjäys.