Ruokala Lokin voi nähdä tämän kuun lopussa Espoo Cinéssä:

Naoko Ogigamin suomalais-japanilainen Kamome Diner (Ruokala Lokki) taas sijoittuu tutumpiin maisemiin, sillä elokuva kuvattiin viime kesänä Helsingin Kahvila Suomessa. Japanilaisten Suomi-buumia ruokkivassa elokuvassa tarjotaan japanilaista sielunruokaa suomalaisilta astioilta sekä seesteistä onnellisuutta, joka välittyy kansainvälisellekin yleisölle.
(Katso Elokuvan esitystiedot Espoo Cinessä.)

Ilmeisesti elokuvafestivaalin jälkeen sitä esitetään normaalissa ohjelmistossa Sandrew-Metronomen teattereissa.

(Jos olet tähön asti luettuasi pihalla, vilkaise aiempi postaus Ruokala Lokki -elokuvasta.)

---

Kävin tänään Viljan kanssa lounaalla Kahvila Suomessa. Ihan vain Lokki-leffan herättämän kiinnostuksen tyydyttämiseksi.

Eat.fi:n paljasti muutaman muun asiakkaan ainakin pitäneen sapuskoista. Ravintolaportaalin kartta on muuten todella kätevä. Helsingin keskustan ruokapaikat näkyvät kartalla eri värisinä täplinä sen mukaan onko niiden keittiö auki ja onko niissä lounashinta päällä. Väri vaihtuu myös, kun paikka on sulkemassa pikapuoliin.

Odotin paikan olevan enemmän turisteille rakennettu kiiltokuva, mutta sisustus ja ruokalista olivat melko maanläheisiä lajityyppinsä edustajia. Hintaa lounaille tuli juomineen yhteensä vähän auki parikymppiä. Tilasimme kassalta wieninleikkeen ja lohta bearnaisekastikkeella ja haimme alkupalaksi altaasta porkkanaraastetta. Alkusalaattia lukuunottamatta ruoka oli hyvinkin hintansa väärti. Jälkiruoaksi sai lappaa kuppiin mansikkarahkaa. 

Tavanomainen lounasruokala oli keskipäivän aikaan lähes täynnä. Istuessamme ikkunapöydässä bongailin jatkuvasti japanilaisia naisia katselemassa ravintolan julkisivua. Yhteensä tunnin aikana turisteja taisi olla liikkeellä kymmenkunta. Osa tuli myös sisälle ja syömään.

(Edit: Hesarissa 30.7. oli aukeaman juttu otsikolla "Punavuori on pop", jossa heti alussa kerrottiin Lokki-elokuvan tuomista turisteista. Pääosaan artikkelissa nousevat kaupunginosan historia ja lukuisat liikkeet ja ravintolat.)