hm_tunnus.jpgFinnmangalla eli Suomessa piirretyllä ja yleensä vielä suomeksi tektitetyllä japanilaistyylisellä sarjakuvalal on kova nousikausi menossa. Juuri ilmestyi FinnManga 2 ja nyt Kustannusosakeyhtiö Otava järjestää HOKUTO MANGA -kisan löytääkseen mangaa piirtäviä uusia kykyjä. Lukusuunnan pitää olla länsimainen ja tarinan pituuden saa päättää itse. Kisa loppuu 15.11. Kustantamon ei kannata trendillä ratsastaessaan unohtaa keräävänsä tällä hetkellä omaehtoisesti syntyneen piirustusharrastuksen parasta pöytälaatikkosatoa.

Yhtiö tituleeraa julkaisemaansa Infamy - Vesi oli mustaa -albumia ensimmäiseksi julkaistuksi suomalaiseksi manga-albumiksi. Se saattaa olla ensimmäinen kustantamon julkaisema, mutta kyllä jo aiemmin yli sadan kappaleen painoksella julkaistu omakustanne tai vastaavan lukijamäärän kerännyt verkkosarjis ON julkaistu. Pilkunviilausta, mutta silti. Joku todella puristi voisi jupista suomalaismanga-nimikkeen kohdalla siitä, että suomenruotsalaisen ja ruotsalaisen tekijän albumi on pitänyt vielä ennen julkaisemista erikseen kääntää suomeksi.

Paul Gravettin mangahistoriikinkin ovat Otavalla kerinneet suomentaa. Hienoa, että uskoa markkinarakoon löytyy, mutta joskus ihmetyttää miksi vasta nyt?