188766687_78640af1db_m.jpg144750023_3fabdba7ec_m.jpg
2004-07-15_21-35-56
Originally uploaded by miyana2m.

Meininki vastasi tanaan Kioton keskustassa Taiteiden yota, vaikka varsinainen juhlapaiva onkin vasta 17. Kello yhdeksalta kaikki roskikset on taynna, ihmiset vaeltelee laumoina eri suuntiin ja poliisit seisovat kadunkulmissa raapimassa niskaansa. Paitsi etta ihmiset eivat olleet kannissa.

Yukatapukuisia tyttoja oli paljon liikkeella, mutta hamaran laskeuduttua ei minun pienella digipokkarillani saanut liikkuviin maaleihin kunnolla tarkkoja osumia. Kuvasin erilaisten ruokakojujen antimia, festivaalilavoja ja muita paikallaan pysyvia objekteja. Jalat olivat taysin tuusana Narassa kavelemisesta. Tanaan tuli siella toikkaroitua 7 kilometrin edesta ja aiempinakin paivina on pitanyt kiiretta.

Festivaalikulkuen lavat edustavat symbolisesti eri aselajeja. Sponsoroin Naginata-lavaa ostamalla heidan kannykkakoru-talismaaninsa ja jotakin toista lavaa bambulyhteella, joka pitaa ovenkarmiin kiinnitettyna pahat henget loitolla asumuksestani. Lyhteen hintaan kuului oikeus kavuta katselemaan maisemia juhlavaunun ylakerrasta.

Sivukujilla oli yhta paljon meininkia kuin paakadullakin. Kasityolaissukujen taloihin paasi kurkistelemaan erilaisia sukukalleuksia. Osallistuin kiinnostuksesta myos johonkin shintolaiseen pyhityrituaaliin, jossa ensin papitar helisteli paani ymparilla ja sitten juotiin sakea pikarista.

Kojuissa oli tarjolla olutta, katkarapupalloja ja kaikenlaisia uppopaistettuja elaimenosia, makkaraa tikussa, karamellisoituja hedelmia ja muita eksoottisia herkkuja. Soin ensin maisintahkan soijalla silattuna, sitten yakinikutikun ja lopuksi ananaspalan vartaassa.

Vaenpaljous alkoi tuntua rasittavalta muutaman tunnin jalkeen ja jalat huusi taysia hoosiannaa. Koska keskusta oli suljettu liikenteelta, paatin kavella viela kaksi kilsaa hostellille. Ja juuri silloin kapealla kujalla iski Euroviisuvoitto-momentin voimalla tajuntaani, etta edessa oli tulossa seurueellinen geishoja asiakkaineen.

Sain kamerani vauhdilla kotelosta ulos, mutta hamarassa kaikki kuvat vauhtiraidoittuivat todella pahasti. Ehka yksi kuva maikosta on tehokkaalla kuvankasittelylla pelastettavissa. Mutta mina nain omin pienin silmin geishoja! Jippajippajeijei! Woot! Useampia vanhempia geishoja ja maikoja, hienoissa kimonoissa, huiveihin kaarityt soittimet kasivarsillaan. He kavelivat kulkuemaisesti ruuhkaista keskustaa pain ohitseni jutustellen kukin yhden herrasmiehen kanssa. Ymparillamme olevat ihmiset eivat olleet moksiskaan, mutta melkoinen reaktio syntyi, kun esittelin kuvia hostellilla. Repputuristit ovat yleisesti olettaneet, ettei matsurissa ole mitaan nahtavaa ennen sita seitsemattatoista odotettavissa ja ovat kytanneet geishoja Gionissa. Turhaan.

154007307_7eec621ee1_m.jpg173195356_3c9a7b06be_m.jpg