Nice miss & ripples
Originally uploaded by Lost in Tokyo.

Samurait yhdistetään miekkailutaitoihin, mutta alkujaan heidän tärkein aseensa oli jousi, joka oli käytössä jo esihistoriallisella kaudella. Japanin legendaarinen ensimmäinen hallitsija Jimmu kuvataan yleensä jousella aseistautuneena.

Eliittisotilaat nousivat jousineen hevosen selkään 400-luvulla. He kävivät sotien lisäksi myös kaksintaisteluja sekä jousilla että miekoilla turnajaistyyliin. Metsästämisen lisäksi sankarisoturit ammuskelivat huvin vuoksi koiria, kunnes buddhalaiset munkit saivat heidät siirtymään pehmustettuihin nuoliin rekkuja sihtaillessaan.

Yabusamen shintolainen festivaali järjestetään vuosittain Tsurugaoka Hachiman pyhäkössä Kamakurassa. Perinteen tarkoitus on huvittaa Japania suojelevia henkiä ja jumalia. Kamakuraperiodin tyylin mukaisissa asuissa ratsastavat kilpailijat ampuvat 255 metriä pitkän reitin varrelle sijoitettuihin maalitauluihin. Festivaali on suosittu paitsi Japanissa niin maailmankuulu hevosharrastajien parissa. Maaliin osunutta viheltävää nuolta hurraa paikalle kerääntynyt kymmentuhatpäinen yleisö.

Lisää tietoa festivalista JNTOn sivuilla ja yabusamesta Takedan koulukunnan sivuilta ja Wikipediasta.