Tiedekuntajärjestöveikkojen kokoontumisajot oli ihan parhautta! Mökkeilevät valtiotieteilijät innostuivat veisaamaan auringonlaskussa mm. Eurovision juomalaulun (yllä), Teinilaulua ja Finlandiaa. Nyt siivoan ennenkuin iltapäivällä yksi aasianmatkaaja saapuu kotiin ja illemmalla tuodaan ruokapöytä.

---

wsbbnr2.gifWasabeat on japanilainen elektronisen musiikin verkokauppa. Tykkään erityisesti sivujen leiskasta ja siitä, että biisien kuunteleminen ennen ostoa on tehty todella helpoksi. Biisien soittimeen poimiminen toimii yhtä näppärästi kuin nettiradiota kuuntelisi. Wasabeatin tarjonta koostuu kansainvälisestä klubimusiikista, mutta niemnomaan japanilaista tai korealaista saa kuunneltavakseen karttahaun avulla. Beatmapia on tullut räplättyä mökkikuvia pyöritellessä.

Japanissa työmatkalukeminen on mennyt kännyköihin. Mangansa saa kätsysti verkosta kännyn näytölle. Tutkimuksen mukaan melkein puolet kyselyyn vastanneista japanilaisista mobiiliverkolla surffaavista oli jo näin tehnyt. Mobiiliverkon nousua Euroopassa ja Yhdysvalloissa povaavat visionäärit lukevat tällaisia merkkejä antennit sojossa.

Lisää markkinointiporukkaa kiihottavia tutkimustuloksia: Yhdysvaltalaisopiskelijoita pyydettiin tutkimuksessa kertomaan mistä maasta kuuluisimmat yritykset ovat kotoisin ja mistä tulevat laadukkaat brändituotteet. Nokian arveltiin useimmin olevan japanilainen (53% vastaajista) - tai sitten jenkki. Suomalaiseen laatuun ei tulosten mukaan paljon luottoa riittänyt.