Unessa olin telttailemassa Turun saaristossa. Rannalla tuuli niin että laineet hakkasivat harmaina rantaa ja pieni kupoliteltta ei meinannut pysyä pystyssä. Kellastuneet lehdet varisi puista pitkin maisemaa. Kaunista, mutta surullista. Muistelin unessa Juhannusta ja se sekoittui syyshaikeuteen. Hyvä puoli syksyssä on, että opinnot yliopistolla pyörähtävät käyntiin ja pääsee taas aloittamaan katkolla olleet japanin kieliopinnot.

Huomasin, että tänään vietetään maailmalla blogipäivää. En ole tänne pahemmin kirjoitellut hetkeen. Akseli palasi Suomeen ja muiden Japanissa asuvien kavereiden kanssa kommunikoin paremmin irkissä, Flickrissä ja Jaikussa. Toissakesäisen reissuni jälkeen tämän piti olla vain ohuesti henkilökohtainen blogi ja enemmän yleisellä tasolla japanilaisiin ilmiöihin keskittyvä katselmus. En ole ehkä onnistunut tavoittamaan sellaisia lukijoita tai muita aiheesta suomeksi blogaavia joiden kanssa käydä keskustelua ja anta apalautetta niin, että homma pysyisi mielenkiintoisena. Nyt huomasin kesätauon aikana saaneeni muutamankin kommentin jotka toki innostaa kokeilemaan vielä uudestaan kirjoitusinnon herättelemistä.

Päivitysmotivaatiota on syönyt rutkasti myös Vuodatuksen kaikenlaiset ongelmat kommenttispämmereistä bugaavaan päivitystyökalustoon ja hajoavaan leiskaan. Olen pohtinut blogin siirtämistä Wordpressiin, mutta kaikkia merkintöjä, saati kommentteja, on hankalaa saada siirrettyä. Jos joku osaa tässä neuvoa niin olisin kiitollinen.